Januar, 2022

25Jan18:0020:00Strategi og bærekraft - et styreansvarDigitalt styrekurs - del 2

Les mer

Beskrivelse

Strategi og bærekraft – et styreansvar

Styrets viktigste oppgave er å forvalte eiernes formue. Fundamentet er påse og kontrolloppgavene, men det aller viktigste er å bidra til virksomhetens utvikling. Styrets involvering og bidrag for å utvikle en fremtidsrettet strategi er kanskje det viktigste i så måte. En fremtidsrettet strategi i dag er nødt til å inkludere virksomhetens samfunnsansvar og hvordan bedriften bidrar til en bærekraftig utvikling i samfunnet.

I dette kurset får du innsikt i verktøy og metoder for moderen strategiutvikling og råd og tips om hvordan man kan sikre at bærekrafts- dimensjonen kan ivaretas i prosessen.

Myndigheten skjerper stadig kravene for virksomheters samfunnsansvar og finansnæring er pålagt å redegjøre for hvor bærekraftig deres engasjement er. Dette setter nye krav til hvordan også mindre virksomheter rapporterer sitt samfunnsansvar. Siste del av kurset vil handle om hvordan man som liten eller mellomstor bedrift kan forberede seg på dette.

Kursinnhold
• Strategi, vekst og forretningsutvikling – styrets ansvar
• Bærekraftsstrategi eller en bærekraftig strategi – styret og ledelsens ansvar.
• Strategiarbeidet: metoder og verktøy, innhold og prosess for implementering
• Bærekraftsrapportering – hva gjelder for små og mellomstore virksomheter?

Kurset gjennomføres over 3 kvelder a 2 timer:

20.01.22      kl. 18:00 – 20:00
25.01.22      kl. 18:00 – 20:00
27.01.22      kl. 18:00 – 20:00

Kursholder er Ole Sverre Spigseth. Han er styrekonsulent og foreleser i styreforeningen, og har mange års erfaring som daglig leder og fra styrearbeid både i internasjonale konsern og i norske SMB-bedrifter.

Kurset krever en egenandel på 1.500 kroner per deltaker, mens Trysil kommune dekker det resterende. Det er plass til maksimalt 20 deltaker og førstemann-til-mølla prinsippet gjelder. Påmeldingen er bindende, fristen er satt til utgangen av 16.jan 2022 og skjer via mail til kontaktpersonen under.

 

Autorisasjonsprogrammet for styremedlemmer

Kurset inngår som én av tre valgfrie grunnkurs i den modulbaserte versjonen av Autorisasjonsprogrammet for styremedlemmer (link) og kan således inngå som tellende kurs i denne ordningen for deg som ønsker å utvide dine kunnskaper og spesialisere deg som autorisert styremedlem.

Se også egen annonse om autorisasjonsprogrammet som kommer 15. og 22.mars 2022

Tid

(Tirsdag) 18:00 - 20:00

Kontaktperson

Trysil kommuneFor spørsmål eller påmelding, ta direkte kontakt per epost tilbeo@trysil.kommune.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

X